Beograd

Angulo – od 08h

Angulo, restoran na ćošku, nudi zanimljivu baštu, brzu uslugu i solidno veliku ponudu za doručak. Kakav je kvalitet?

Ovaj blog post je deo serijala “Doručak u Beogradu“. Pogledajte i sve druge postove na tu temu u celoj kategoriji. A tu je i brzi spisak restorana sa doručkom.

Brzi info:

  • Doručak od: 08:00h do 12h
  • Cene: od 510 do 890 din
  • Adresa: Gospodara Vučića 114, Beograd
  • Odvojeni nepušački deo: ne

Neće vas iznenaditi kada kažemo da se restoran Angulo nalazi upravo na uglu dve ulice – Gospodara Vučića i Kruševačke. Zvanično u Gospodara Vučića 114, lakše ćete ga pronaći ako vam kažemo da je to onaj ćošak gde trolejbus 22 skreće do svoje poslednje stranice, odnosno okretnice na kojoj je do skoro bio restoran Dolcino. On je, sudeći po velikom natpisu o prodaji lokala, makar na ovoj adresi zauvek prestao sa radom.

Lokacija

Za one koji dolaze peške Angulo je na solidnoj lokaciji, dok će svi koji dolaze kolima potencijalno imati malih problema da nađu slobodan parking. Lokal okružuje treća (zelena) zona ali i relativno uske ulice, dok je u Gospodara Vučića aktivan Soko pa ne preporučujemo parkiranje mimo obeleženih mesta. Individualni je utisak da li vam “život” okolnih ulica predstavlja problem ili ne – u tom smislu ne možemo reći da je Angulo smešten u mirnom kraju, ali oni koji žele da budu viđeni ili uživaju u gledanju prolaznika i automobila sigurno mogu provesti višečasovno prijatno vreme u bašti lokala.

Enterijer i bašta

Bašta je relativno prostrana i zanimljivo uređena sa nekih desetak dostupnih stolova, a unutrašnji deo lokala nudi ih još toliko. Nažalost nijedan deo nije nepušački. Stolovi su svakako dovoljno veliki i nude određeni nivo privatnosti svakog gosta (čitajte: nisu zbijeni jedan uz drugi) a iako je unutrašnjost minimalistička, ne povećava utisak sterilnosti. Čak su se vlasnici potrudili pa napravili i jedan poseban “štek” (u nedostatku boljeg izraza) sa odvojenim televizorom.

Piće

Po pitanju kafe i čaja ne možete pogrešiti odabirom Julius Meinl i Ronnefeldt čajeva. Dobro poznata HoreCa ponuda nalazi se i u Angulo restoranu i iako posebno u slučaju kafe dosta zavisi i od aparata i bariste, JM nudi nadprosečni kvalitet za ono što očekujete od nespecijalizovanog mesta. Ronnefeldt sa druge strane svakako predstavlja bolji odabir u odnosu na 80% drugih proizvođača.

Pohvalu ovoga puta upućujemo i za limunadu – možda je čak i bile nešto jača nego što bi trebalo ali ne smeta, bolje i tako nego voda sa ukusom limuna.

Ponuda za doručak

Angulo u svojoj doručak ponudi kombinuje očekivane grupe jela. Sa jedne strane tu su omlet po želji, španski doručak (kajgana sa pršutnom i holandez sosem), Angulo doručak (ili svašta nešto na bazi jaja i mesa nazvano po lokalu) i još nekoliko verzija jela sa jajima. Zatim sa druge strane imamo doručak na bazi testa, gde se izdvajaju popara, gibanica, slani uštipci i croque madame i onda finalno postoji i selekcija zdravijeg doručka – granole sa jogurtom, omlet sa avokadom ili tost sa avokadom kao i losos sendvič.

Zanimljivo je da Angulo kao poseban segment nudi kroasane (slane i slatke) ali i benedikt jaja – sa slaninom, pršutom ili lososom. 

Tasting

Za test ovog jutra odabrali samo Angulo doručak kao i Kranjski doručak. Pre svega moramo da istaknemo brzinu “izbacivanja” hrane, koja je stigla u ispod deset minuta, što nas je prijatno iznenadilo.

Konceptualno i po uređenju tanjira Angulo zaslužuje pohvale. Mali broj restorana koje smo posetili za doručak u ovom segmentu je od nas dobio plus, a “Ćošak” je svakako jedan od njih. 

Iako bismo voleli da su jaja trunčicu duže pečena, ne možemo to izreći kao zamerku restoranu. Sa druge strane, ponuda viršle i posebno suhomesnatog, mogla bi biti bolja. Kranjska kobasica je sa druge strane odlična, mocarela štapići oni “tipski” pa se teško sa njima može pogrešiti. Angulo sos je dobar, kao i ajvar i feta sir a i količinski možemo biti zadovoljni dobijenim. 

Čist plus, posebno za ljubitelje hleba jesu vrući somuni koji stižu kao dodatak doručku, idealni za umakanje u žumance!

Ostaje pomalo nejasno šta je kuvar želeo da postigne sa zelenom salatom u Angulo doručku. Ukoliko je trebalo da bude dekoracija, nije najbolje servirana i ni ne liči na dekoraciju. Ako je trebalo da bude prilog jelu, ima je premalo.

Ovoga puta nažalost nismo probali druge tipove doručka, ali ćemo zasigurno iznova posetiti Angulo u budućnosti. Do tada ovo mesto dobija našu preporuku. Pozitivne stvari su izbor za doručak, izgled i uređenje bašte i unutrašnjeg dela lokala, brzina serviranja i kvalitet pića i kafe. U samim kreacijama za doručak potrebno je malo unapređenja, pre svega određivanja pravca u kojem Angulo želi da se kreće. Pored toga, moramo istaći nešto višu cenu doručka u odnosu na druge restorane koje smo posetili. Zbog svega pomenutog, od nas za sada

Ocena: 7.8 / 10

To Top